Mynta på Almers skola

21 december 2011

Spelhåla nr 2

Sista passet i onsdags avslutade vi med en liten spelhåla. Barnen hade städat så fint i klassrummet så det bjöds på fruktsallad och polkagrisar. Så passade vi på att göra en ny spellista på Spotify. Mange toppade listan...





























Beskrivning av vår julgris

Vi har arbetat med att skriva beskrivande texter. Så här blev det när hela klassen gjorde en gemensam text.
Positiv beskrivning av en julgris:
Det här är en jätte fin gris. Den är väldigt söt. Den är gjord av välgjord halm. Den har en fin röd rosett som sitter runt halsen på den gulliga grisen. Den har ett jätte fint tryne som sitter längst fram på den värdefulla grisen. Grisen har två söta, små, knubbiga öron. Den har världens sötaste ögon som glittrar i mörkret. Knorren som sitter på grisens fina ända ser ut som en smaskig kanelbulle. Den har fyra små och gulliga klövar. Den sprider glädje där den står under julgranen.

Negativ beskrivning av en julgris:
Det här är en jätte tjock och ful gris. Det är den tjockaste gris jag någonsin sett. Knorren ser ut som en bajskorv som en gammal ful hund lagt. Den har jätte knubbiga fötter. Den är fruktansvärt lortig. Man blir äcklad när man ser den. Den till och med luktar illa. Grisen hör inte hemma på ett julbord. Den har en jätteful röd rosett som hänger runt halsen. Grisens tryne är superfult, de två hålen ser ut som dess rumpa. Inte ett ljud kommer från grisen, inte ens ett grymt. Den står under granen och stirrar på alla som tittar på den.

05 december 2011

Julstjärnor och geometriska figurer

Här kommer lite bilder från förra veckans arbete i matematik:

Ett färdigt exemplar av en otroligt fin stjärna.













Här blev det också en otroligt fin stjärna.

Stor kreativitet, och det blev en hatt:



Här ska det bli en kub:

Största julstjärnan!

Vi repeterade rätblock, pyramid, kub och även rektangel, kvadrat och triangel. Sedan fick barnen bygga dessa figurer med hjälp av gröna ärtor och tandpetare. Mycket roligt tyckte de! Det blev även små julstjärnor som kan hängas i granen eller i ett fönster.