Mynta på Almers skola

28 mars 2012

Komedianten

Här kommer lite fler bilder från när vi var på Komedianten. De här togs på fikastunden innan vi satte igång med bokprat, att låna böcker och se konstutställningen.

















22 mars 2012

Vecka 12 Mynta 3















Fler bilder från vår fikastund kommer!


Måndag: Vi började vi dagen med att läsa i 20 minuter. Efter det så hade vi engelska. Vi skrev in olika ord som betydde nästan samma sak i vår egna bok. Sen så var det en grupp som fick presentera värdet på engelska. När vi var klara med allt så gick vi ut på rast. När alla hade kommit in från rasten så hade vi fruktstund medans Pernilla läste en bok som heter: Salmiak & Spocke. Efter fruktstunden så skrev vi bondestenålderns berättelser. Sen hade vi lunch och rast till mat så fick vi portergryta och potatis. Sista passet så hade vi matte. Vi jobbade i matteboken. Sen så slutade vi för dagen.
Tisdag: Vi började dagen som vanligt med att läsa i 20 minuter. Sen så hade vi ett N.P prov i matte. Det gick bra! Sen så gick vi ut på rast. Efter rasten så hade vi bild. Vi jobbade på våra landskap. Sen hade vi rast. Efter rasten så pratade vi om Falköping. Sen så slutade vi.
Onsdag: Vi började med att läsa som vanligt. Sen så hade vi matte i matteboken. Sen så gick vi ut på rast. Efter rasten så hade vi fruktstund medans Pernilla läste. Sen hade vi Pojken och Tigern. Efter det gick vi och åt och sen rast. Sen så åkte vi till Bibloteket i stan. Då så fick vi låna böcker med vårat biblotekskort.
Av Alma och Carl
























































































































































































































































16 mars 2012

Vecka 11 Mynta 3

Måndag: studiedag.
Tisdag: vi började dagen med att läsa sen jobbade vi med längd. Efter rasten jobbade vi med pojken och tigern. Efter lunchen gick vi till kulturskolan och lyssnade på en konsert. Efter konserten gick vi till skolan och hade rast. Efter rasten spelade vi spel.
Onsdag: vi började dagen med att läsa sen skrev vi berättelse. Efter rasten jobbade vi med mil km m. Sen hade vi engelska med Eva. Efter lunchen hade vi gympa vi spelade volleyboll. Efter rasten gick vi igenom omkrets och area sen hade vi klassråd och bytte busskompisar.
Torsdag: vi började dagen med att läsa sen hade vi musik. Det var tre tjejer som fickspela upp en låt. Det var Clara, Cornelia och Syela. Efter rasten hade vi N.P i matte sen matteblad med area och omkrets. Efter lunchen byggde vi på bondestenåldern landskapen.
Fredag: som vanligt började vi dagen med att läsa. Sen hade vi N.P i svenska. Efter rasten. Efter lunchen hade vi rörelse pass. Det var Liam och Petter som höll i passet. Jobbade med matte.
AV: Clara och Cornelia

13 mars 2012

Vecka 10 Mynta 3

Den här veckan har vi jobbat med längd. Vi fick inte använda linjaler att mäta med. Vi fick mäta med fingrarna. Vi fick ett papper där vi fick uppgifter att göra, man skulle mäta en spik, en penna, gem och sudd . Vi har också jobbat med den nya matteboken den var inte så svår. I musiken hade vi en vikarie som hete Peter. Han lärde oss att spela trummor för han var väldigt bra på det. I engelskan jobbade vi med väder . Sen ska vi redovisa det för klassen. Det kommer att bli lite pirrigt. I svenskan håller vi på med bondestenåldern. Vi tittar på bilder och skriver till dem. Just nu skriver vi om olika saker. Vissa skriver om bostaden, andra om maten, om hantverkare och om döden. Vi har varit på simhallen! I den stora basängen skulle man simma längder och i den lilla lekte vi hajen. Det var väldigt kul!! På bilden har vissa gjort krukor och vissa har börjat bygga på landskapet. Dom som gjorde landskapet han bygga rätt så mycket. Vi har valt film till skolbion vi valde vargsommar jag hoppas att den är bra. Sen har vi också haft klassråd där tog vi upp om vi skulle ha någon handbollsturnering eller något annat. Några ville ha musiktävling.
Av: Agnes och Filippa


























































02 mars 2012

Mynta 3 vecka 9

I måndags var det studiedag. Vi fick uppgifter som vi skulle göra hemma. Vissa fick vara på fritids istället.
Tisdag: I tisdags fick vi ny mattebok som heter: Matte safari 3 B. Vi fick göra till sida 11 . Vi pratade också om lovet och om bondestenåldern. Vi bytte platser i matsalen och i klassrummet.
Onsdag, i onsdags läste vi 20 min och så prata vi om bondestenåldern. Vi såg också en film. Efter rasten så hade vi engelska med Eva. Vi skrev i my book. I den tränade vi på ord t,e,x Big eller easy M.M. Efter det så gjorde vi en engelska lek som heter Simon say’s. Eva ska säga Simon say’s sit down då ska vi göra det om hon inte säger det så är vi ute.
Efter maten hade vi rast. När de ringde in oss skulle vi ha gympa. På gympan var man i olika lag det fanns röd, gul, blå och grön. Man skulle kasta en basketboll i basketkorgen om man prickade fick man ta lagets ärtpåse och flytta ett steg. När man var tillbaka på samma plats man startade vann laget. När vi kom tillbaka från idrotten så hade vi en liten rast. Sen slutade vi skolan, vi gick till klockan tre . Torsdag: Vi började dagen med att läsa i 20 minuter. Sen hade vi musik. När vi hade musik lyssnade vi på 1 låt som en person hade i musik läxa att ta med sig. Alla har det en gång. När vi hade lyssnat på låten så gick vi till musik salen och spelade gitarr, vi spelade A7 och D ackord. När musiken var slut fick vi rast när vi kom in från rasten hade vi frukt+högläsning. När vi hade lyssnat när Gunilla läste högt och ätit frukt hade vi Pojken och Tigern. Den handlar om Pojken har tappat bort sin randiga katt Tigern. Han går igenom Sverige för att leta efter honom det kommer en flicka som vill hänga med men får inte det han vill leta själv . Tigern vandrar också igenom Sverige för att komma hem. Han möter en grävling. Efter vi hade läst klart var det frågor vi skulle svara på. Sen åt vi. Fredag: Vi gick till biblioteket och låna böcker idag sen skulle vi läsa. Då skrev vi på bloggen sen hade vi matte då skrev vi också på bloggen. Efter rasten ska vi ha frukt + läsa, sen bondestenåldern, sen forntidslådor/Bygga . Sedan ska vi äta mat och sen Rörelsepass som Edvin och Johan ska hålla i. De har fått planera hur de ska ha det så ska de hålla i det. Av: Petter, Fabian och Maja










Några av lösningarna på veckans matteproblem.



Här planeras rörelsepasset.

Forntidslådorna från muséet.