Mynta på Almers skola

02 mars 2012

Mynta 3 vecka 9

I måndags var det studiedag. Vi fick uppgifter som vi skulle göra hemma. Vissa fick vara på fritids istället.
Tisdag: I tisdags fick vi ny mattebok som heter: Matte safari 3 B. Vi fick göra till sida 11 . Vi pratade också om lovet och om bondestenåldern. Vi bytte platser i matsalen och i klassrummet.
Onsdag, i onsdags läste vi 20 min och så prata vi om bondestenåldern. Vi såg också en film. Efter rasten så hade vi engelska med Eva. Vi skrev i my book. I den tränade vi på ord t,e,x Big eller easy M.M. Efter det så gjorde vi en engelska lek som heter Simon say’s. Eva ska säga Simon say’s sit down då ska vi göra det om hon inte säger det så är vi ute.
Efter maten hade vi rast. När de ringde in oss skulle vi ha gympa. På gympan var man i olika lag det fanns röd, gul, blå och grön. Man skulle kasta en basketboll i basketkorgen om man prickade fick man ta lagets ärtpåse och flytta ett steg. När man var tillbaka på samma plats man startade vann laget. När vi kom tillbaka från idrotten så hade vi en liten rast. Sen slutade vi skolan, vi gick till klockan tre . Torsdag: Vi började dagen med att läsa i 20 minuter. Sen hade vi musik. När vi hade musik lyssnade vi på 1 låt som en person hade i musik läxa att ta med sig. Alla har det en gång. När vi hade lyssnat på låten så gick vi till musik salen och spelade gitarr, vi spelade A7 och D ackord. När musiken var slut fick vi rast när vi kom in från rasten hade vi frukt+högläsning. När vi hade lyssnat när Gunilla läste högt och ätit frukt hade vi Pojken och Tigern. Den handlar om Pojken har tappat bort sin randiga katt Tigern. Han går igenom Sverige för att leta efter honom det kommer en flicka som vill hänga med men får inte det han vill leta själv . Tigern vandrar också igenom Sverige för att komma hem. Han möter en grävling. Efter vi hade läst klart var det frågor vi skulle svara på. Sen åt vi. Fredag: Vi gick till biblioteket och låna böcker idag sen skulle vi läsa. Då skrev vi på bloggen sen hade vi matte då skrev vi också på bloggen. Efter rasten ska vi ha frukt + läsa, sen bondestenåldern, sen forntidslådor/Bygga . Sedan ska vi äta mat och sen Rörelsepass som Edvin och Johan ska hålla i. De har fått planera hur de ska ha det så ska de hålla i det. Av: Petter, Fabian och Maja










Några av lösningarna på veckans matteproblem.



Här planeras rörelsepasset.

Forntidslådorna från muséet.